עבודה בגובה – מה אפשר לעשות בגובה?
בעבר הבנייה הייתה חד קומתית. כמעט ולא היו בתים מרובי קומות. אך עם השנים שחלפו למדו לנצל את השטחים ובמיוחד כאשר מדובר באזורים עירוניים עד שכיום רוב רובם של בתי המגורים הינם רבי קומות. אז אם בדרך כלל מדובר בבתים בני שלוש או ארבע קומות, הרי שיש לנו מנגד גם את הבניינים הגבוהים הרבה יותר אשר להם שמונה, עשר ואפילו חמש עשרה קומות. ועדיין לא דברנו על המגדלים הגבוהים באמת.
בבניינים הללו עולה לא פעם צורך בעבודות חיצוניות למבנה. כמו לדוגמא – הדברה, כמו עבודות איטום קירות חיצוניים, תיקונים שונים במבנה, טיפול בחלונות המבנה וכדומה. ברור כי מדובר באתגר לא פשוט אם יש צורך להגיע לחלונות בקומה העשירית על מנת לנקות אותם מצדם החיצוני או לבצע עבודות חיוניות אחרות.
איך מבצעים עבודות בגובה?
אז האמת היא שאפשר לבצע את העבודות גובה בעזרת מנופים או על ידי פיגומים. אך אלו כרוכים בעלויות גבוהות כמו גם בפרוצדורה מורכבת שעשויה לשבש את כל התנועה באזור. בדיוק לשם כך נולדה האפשרות של עבודות סנפלינג
אותו ציוד המשמש לגלישה, משמש כיום גם לצורך ביצוע העבודות בגובה. באופן כזה ניתן להשתלט על המשימה, בלי ליצור מהומה גדולה באזור המבנה. ציוד הסנפלינג יורד מגג המבנה אל הקומה הרצויה וכך, כאשר הגולש נמצא בנקודה המתאימה, הוא מסוגל לבצע את המלאכה.
עבודות סנפלינג – האם זה בטיחותי?
אז האמת היא שרבים חוששים מהשהות בתוך ציוד הסנפלינג כאשר הם נתונים לחסד החבלים האוחזים אותם. האם זה באמת בטוח לשימוש ואפשר להיות רגועים כי העבודה נעשית בצורה הכי בטוחה בלי שיאונה כל רע לגולש?
אז כאן חשוב לשים לב לכל כללי הבטיחות על מנת שאכן המלאכה תתבצע היטב בלי כל סיכונים. הן לעובד והן לעברי אורח העוברים מתחת למבנה.
חשוב לשים לב גם למזג האוויר. לא כל מזג אוויר עשוי להתאים לביצוע עבודות מן הסוג הזה ואם יהיה חם מידי או רוחות סוערות, הדבר עלול להיות מאוד מסוכן.
במקרים מורכבים מומלץ לפנות אל המומחים בתחום פתרונות עבודה בגובה.