איך כותבים קורות חיים
לא פעם אנשים שואלים אותנו איך כותבים קורות חיים בצורה מקצועית ורלוונטית. ובכן קורות חיים הכתובים היטב יוכלו להעניק לכם יתרון על המתמודדים האחרים אם רק תכתבו אותם בצורה נכונה, מעניינת ומסודרת. אין זה אומר שתצטרכו להמציא עבודות או תפקידים שלא באמת הייתם חלק מהם בעבר אלא שאתם רוצים לקחת את הניסיון המקצועי וההכשרות המקצועיות שלכם ולהציג אותם בצורה תמציתית ורלוונטית לתפקיד שאתם מתמודדים אליו.
איך תחליף לרושם ראשוני:
כמו בכל דבר בחיים (או כמעט כל דבר) אין תחליף לרושם ראשוני חיובי. האופן שבו תגישו את קורות החיים שלכם, ההתנהגות, הנראות והשיח שתצרו בפעם הראשונה שבו תפגשו או תשוחח עם מנהלי העסק או מנהלי כוח אדם – תהיה משמעותית. במידה וקורות החיים מוגשים דיגיטלית דרך אתר דרושים כלשהו או ישירות למייל החברה הרי שהתצוגה של קורות החיים היא זו שתשפיע על הרושם הראשוני. דאגו להגיש אותם בקובץ PDF ולא קובץ וורד או סוג קובץ אחר. צמצמו את התוכן לעמוד אחד והבליטו את הקטגוריות ואפשרויות יצירת הקשר אתכם.
כתיבת תוכן תמציתי:
למנהלי כוח אדם אין הרבה זמן לעבור על כל קורות חיים שנשלחים אליהם וסביר להניח שהם מקבלים בין עשרות למאות קורות חיים של מתמודדים ולכן אם אתם רוצים סיכוי גבוה יותר שיעברו על קו"ח שלכם הם צריכים להיות תמציתיים. בדרך כלל עמוד אחד יספיק אם זה כתוב בצורה מסודרת ותמציתית. רוב הניסיון המקצועי שלכם שאינו קשור לעבודה הנוכחית שאתם מגישים אליה קורות חיים הוא בגדר בזבוז זמן לאותם אנשים שעוברים על קורות החיים שלכם ולכן השתדלו לכתוב רק את הניסיון הרלוונטי לתפקיד, הכשרות מקצועיות, ניסיון בעבודה עם לקוחות/מחשבים/כלי רכב מסוים וכו'. מה שלא חשוב – חשוב לא להזכיר. מה שכן חשוב תזכירו בצורה מנוסחת ומסודרת. כדאי גם להיעזר בתוכנה מהירה וחינמית באתר קורות חיים Resumake להכנת קורות חיים בצורה מקצועית.