היכן לא נשתמש בהדברה אורגנית?
הדברה אורגנית מתבססת על חומרים ידידותיים לסביבה ותכשירים שפותחו כתוצאה משימוש בהם אבל אינה אפקטיבית בחלק מהמקרים, ולכן חשוב לדעת שלעתים אסור להשתמש בה. הכרת היתרונות והחסרונות שלה תאפשר לנו לדעת מתי היא אינה נחוצה ואיך להימנע מנפילה במלכודת של מדבירים שמנסים להטעות אותנו. כמובן שתמיד חשוב לעבוד עם חברה אמינה ובעלת מוניטין כמו גל ג'וק, ולא להסתמך על דיירי הבניין או מכרים שמנסים לעזור. הדברה בחומרים אורגניים אינה מספקת פתרון כולל, אלא משתלבת בתהליך המכונה "הדברה משולבת". במקרים רבים היא לא מתאימה לבעיה שדורשת את ההדברה.
אין טעם להשתמש בהדברה אורגנית כאשר צריך ללכוד חולדו או עכברים שמשוטטים ברחבי הבית, המשרד או המפעל שלכם. המשימה לתפוס אותם אולי נראית קלה אבל היא מסובכת ועלולה לסבך אתכם בנזק בריאותי. מדביר שיוזמן ינקוט מספר פעולות הכרחיות שאינן כוללות ריסוס אלא קשורות יותר בבדיקת התשתיות וחסימת סדקים וחורים, או כל מקור אחר שיכול להוביל לפלישת עכברים וחולדות לתחום שלכם. כאן חוגבה להרעיל את המקורות האפשריים כדי לפתור את הבעיה ואין מקום להדברה אורגנית. אותם דברים אמורים גם ברסוסים נגד קרציות קרציות נוטות להתרבות והן מציקות למבוגרים ילדים וחיות ביתיות, ולכן יש לעושת כל מאמץ כדי להיפטר מהן מהר ככל האפשר. טיפול בקרציות אינו כולל הדברה אורגנית אלא חייב להיות אגרסיבי מאוד ולכלול הדברה עד לגובה של שני מטרים, כולל רהיטים. כמו כן צריך להיזהר בריסוס של בעלי חיים הסובלים מתקיפת קרציות.
לא נשתמש בהדברה אורגנית גם בהדברת פרעושים. התמודדות עם פרעושים מחייבת ריסוסים ושאיבת אבק וגם טיפול בבעלי החיים שפרעושים מטרידים אותם, בעזרת תרסיסים שמיועדים למטרה זו. הדברה אורגנית גם אינה יעילה כאשר אנו מעוניינים בהרחקת יונים. הצורך בהרחקתן נובע מכך שהן מעבירות מחלות וגורמות ללכלוך ולנזק לקירות ולמבנים. קיני יונים מפוזרים בעליות גג ומקומות נסתרים נוספים ולטיפול מיידי בהם פותחו מגוון אמצעים וביניהם הדברה אלקטרונית בסיוע גלי קול, דוקרנים מסוגים שונים, רשתות, תרסיסי דבק ועוד.
קראו עוד על: הדברת נמלים בבית