איך מתמודדים ברוגע עם התקפי זעם אצל ילדים?
מכירים את זה שילד מתפרץ פתאום ללא סיבה (לכאורה)? אז יכול להיות ובדרך כלל גם מדובר במשהו תקין וכזה שלא קורה לעיתים תכופות, אצל מרבית הילדים, אלו יהיו התקפות נשלטות וניתן יהיה להרגיע אותן על ידי מילים טובות או תגובה הולמת. אך כאשר מדובר בהתקף זעם חריג, כאשר ילד משתולל ללא שליטה, מקלל, יורק או שובר חפצים, זה כבר סימן לא טוב. זהו סימן שמדובר ביותר מסתם עצבים, ויש לטפל בזה בצורה מקצועית.
התקפי זעם אצל ילדים – למה זה קורה?
התקפי זעם אצל ילדים נובעים בדרך כלל ממצוקה רגשית מסוימת כאשר הם אינם יודעים איך להתמודד עם רגשות כמו תסכול, אכזבה או אפילו חוסר אונים. התקפי זעם שמופיעים אצל ילדים צעירים אינם מסמנים על בעיה משמעותית והם יכולים להיגרם כתוצאה מרעב, עייפות או כאשר הם אינם חשים בטוב. אך כאשר התקפים אלו מופיעים בגיל בוגר יותר, זה כבר סימן אזהרה. אחת הסיבות להתקפי זעם, ואפשר לומר גם הסיבה העיקרית לכך היא ויסות רגשי לא מפותח. כאשר ילד אינו מפתח ויסות רגשי כחלק מהתפתחות תקינה, הוא עלול לסבול מהתקפי זעם.
איך מתמודדים עם התקפי זעם?
מרבית הילדים הסובלים מהתקפי זעם, הם כאלה בעלי הפרעות קשב וריכוז, ילדי ADHD, כמו גם ילדים הסובלים מחרדות או מדיכאון וחוסר שקט. ולמה זה משנה בעצם? כדי להתמודד בצורה נכונה. כאשר מזהים את הטריגר שגורם להתפרצויות הזעם, יודעים ממה סובל הילד, יהיה קל יותר להתמודד עם ההתקפים וכן לחזות אותם עוד לפני שהם מגיעים. בעזרת טיפולים מתאימים (לילד) והכוונה מקצועית (להורים ולמחנכים), תהיה אפשרות להתמודד כראוי עם התקפי זעם. מידע נוסף באתר https://www.galsuccess.com/