מה הקשר בין מגנזיום לאוטיזם?
אתם בטח מכירים את המגנזיום ואת תפקידיו, אך במידה ולא הרשו לנו להסביר לכם בקצרה. המגנזיום הוא מינרל שממלא תפקיד במאות תגובות מטבוליות חשובות בגוף. הוא תורם לבריאות איברים חיוניים, לבריאות השיניים וכמו כן לבריאות העצמות. אך העובדה שהכי מעניינת על מגנזיום ואוטיזם היא העובדה שעבור ילדים שאובחנו על ספקטרום האוטיזם, מחסור במגנזיום יכול להשפיע על ניקוי הרעלים, איזון ההורמונים ותפקוד המוליכים העצביים של הגוף.
לרוב מחסור במגנזיום נובע מירידה בצריכתו או מירידה בספיגתו. מזונות עתירי מגנזיום כמו ירקות עלים כהים, שקדים ושעועית חסרים לרוב בדיאטות של ילדים בעלי תאבון בררן, תאבון הידוע בקרב אוטיסטים רבים.
ופה טמון הקשר
הגוף זקוק למגנזיום על מנת ליצור ביוסינתזה. מגנזיום פועל גם ברמת יותרת המוח וגם באדרנל. בבלוטת יותר המוח הוא מווסת את שחרורו של הורמון הדחק, הורמון שמטייל אל בלוטת יותרת הכליה ומעורר את שחרור הקורטיזול. בבלוטת יותרת הכליה הוא שומר על תגובה בריאה להורמון הדחק ושומר על שחרור של קורטיזול בטווח נורמלי. כתוצאה מכך, מגנזיום הוא בגדר חובה בכדי לשמור על יציבות הציר המקשר בין שתי הבלוטות (הן יותרת המוח והן יותרת הכליה).
אם תחשבו על כל הפעולות המקושרות אחת לשניה, אין פלא שכשיש חוסר באחת מהפעולות, אפשר לדמות זאת לבניין קורס. המזל הוא שהמדע תמיד עם הפנים קדימה ולמעשה הבין שחוסר במגנזיום ניתן למלא ולא רק שניתן למלא אותו, מרגע שהוא חוזר לרמות הנורמליות שלו, הרמות שאמורות להיות בגוף, ניתן לראות שינוי חיובי כמעט מידי באדם.
קראו עוד באתר של טלי אנגור:
שינוי חיובי?
ממש ככה. שינוי לטובה במצב הרוח והכרה מלאה בסביבה, תזונה נכונה ובריאה, איכות שינה טובה יותר ובעצם כל היעילות של האדם משתפרת. השינוי ניתן לתשומת לב ברורה לאחר כמה חודשים, עד לרמה כזו שישנם מבוגרים שכבר לא נחשבים כשייכים לספקטרום בעקבות השינויים שיישמו על עצמם.
תארו לכם,
שבעזרת בדיקת מעבדה אחת תוכלו לדעת בדיוק מהם הכשלים בהליכים המטבוליים של ילדכם ולדעת בדיוק באיזה חלק בשרשרת יש למלא את החסר. אף אחד לא אומר שזה קל, אבל אפשר שהעבודה הקשה שלכם ושל ילדכם תשתלם לכולכם.