איך בוחרים כלי נגינה? ומה המקום לקנות?
בחירת כלי נגינה הוא משהו שצריך לדעת לבצע. כמו בכל מוצר בשוק יש סימני היכר האם מדובר במוצר איכותי או מדובר במוצר שלא שווה את המחיר. אולם בניגוד למוצרים מתכלים בהם ניתן לראות מיד האם המוצר מתחיל להתכלות מהר, כלי נגינה על פניו מבחינה חיצונית לא מספיק משדר את הנתונים המלאים ולכן יהיה לנו קשה לגלות מיד האם הכלי הוא טוב או לא.
כללי הזהב לבחירת כלי נגינה מנצח
- הכלל הראשון שלנו לבחירת כלי נגינה היא לקנות את הכלי במקום המתאים. בדיוק כמו שירקות נעדיף לקנות בירקן, חנות כלי נגינה הוא המקום המתאים לקניית מוצרי מוזיקה.
אם מצאתם כלי נגינה שנמכרים בסופר או בדוכן ברחוב, מומלץ לא להתקרב לזה. תמיד יכולים להיות הזדמנויות ומוצרים טובים. אבל כשהכלי נמכר מחוץ למקומו הטבעי זה מעלה שאלות וחשש על המצב של הכלי.
למעט אם זיהיתם את הדגם המדויק ואתם מכירים את האיכות שלו. במידה וזיהיתם פסנתר חשמלי ברמה גבוהה ואתם בטוחים שהוא דגם טוב, אין סיבה לא לקנות במחיר טוב בתנאי שיש שירות ואחריות של היצרן.
- בדקו האם יש שירות אחריות וחלפים לדגם המבוקש. לעתים ניתן למצוא מוצרי חשמל מעולים של דגמים טובים שנמצאים במכירות חיסול. הסיבות לכך יכולים להיות כי היבואן עזב את השירות בארץ, נגמרו החלפים וכבר לא ניתן לתת אחריות או חמור מכך פשיטת רגל של יבואן.
הדבר הכי בסיסי שנרצה לפני חיסכון במחיר הוא שהכלי שקנינו יהיה לו לאן לחזור במקרה של טיפול או תקלה, אם המוצר לא יטופל במקרה שבר המחיר בדרך כלל לא יצדיק את הוויתור.
- הדבר השלישי שצריך לבדוק הוא מיקום תחנת השירות. לעתים חנויות כלי נגינה שלא נמצאים בעיר ובסביבה עשויים לבצע מכירות בערים אחרות על מנת להגדיל את המכירות. אולם הנזק המהותי שיכול לקרוא הוא מצב בו במקרה ויש תיקון נצטרך ליסוע מספר שעות לשם מסירת הכלי לתיקון. לעתים במצבים אלו מתוך ייאוש נוותר על התיקון והכלי יילך לאיבוד.
מתוך ניסיון אנו ממליצים לקחת את הרכיב הזה גם בחשבון בעת הקנייה. חשוב לשים לב כי חלק מהיבואנים עשויים לאפשר נקודות מסירת תיקונים, כמו חנות כלי נגינה בבית שמש, חנות גיטרות בירושלים, וחנות מוסיקה בסביבת המגורים.
אם מצאתם כיסוי לכל הדברים האמורים כדאי יהיה לבצע השוואת מחיר ולהחליט על בסיס הכלי הספציפי האם הקנייה אכן משתלמת.