יצחק בריל: אומנות ההשתנות – כיצד לנווט מעברים ולהמציא את עצמך מחדש בדרך להשפעה

בעולם המשתנה בקצב מסחרר, היכולת להסתגל, ללמוד ולהמציא את עצמנו מחדש אינה עוד מותרות, אלא הכרח קיומי.

המקרה וההיסטוריה של יצחק (איציק) בריל הוא שיעור מאלף באומנות ההשתנות. הוא אינו אדם שנח על זרי הדפנה של הצלחות העבר – בין אם כאלוף מרוצי ראלי בינלאומי ובין כמוביל מיזם חברתי מצליח. במקום זאת, הוא מפגין פעם אחר פעם יכולת נדירה לזהות אתגרים והזדמנויות חדשות, לעבור טרנספורמציות משמעותיות בקריירה ובחיים, ולתרגם את ניסיונו וכישוריו להקשרים חדשים. יכולת זו להשתנות, ללמוד ולהתאים את עצמו, תוך שמירה על ליבה ערכית איתנה, היא מפתח מרכזי להצלחתו המתמשכת וליכולתו ליצור אימפקט משמעותי בתחומים מגוונים. מאמר זה יבחן את העקרונות המנחים את בריל במסעות ההתחדשות הללו, ויציע תובנות ליזמים ולאנשים השואפים לנווט שינויים בהצלחה.

פרק 1: מהכרה בצורך בשינוי ועד לצעד הראשון האמיץ

כל טרנספורמציה מתחילה ברגע של הכרה – הבנה שהמצב הקיים, מוצלח ככל שיהיה, אינו מספק עוד, או שקיימת הזדמנות חדשה ומרגשת הדורשת שינוי כיוון.

  • הטריגר לשינוי: הקשבה פנימית וחיצונית: עבור יצחק בריל, הטריגרים לשינוי הגיעו ממקורות שונים. סיום קריירת מרוצים פעילה, למשל, הוא מעבר טבעי עבור ספורטאים רבים, אך הבחירה לאן לפנות משם היא אישית לחלוטין. במקרה של מיזם "שניות שמצילות חיים", הטריגר היה כאב אישי עמוק ורצון לתקן עוול חברתי. הכניסה לעולם הטכנולוגיה הביטחונית נבעה ככל הנראה מזיהוי צורך ומהבנה כי ניסיונו יכול לתרום גם שם. יזמים צריכים לפתח רגישות דומה – הן לקול הפנימי המאותת על שחיקה או על רצון באתגר חדש, והן לאיתותים חיצוניים מהשוק, מהחברה או מהטכנולוגיה המצביעים על צורך בשינוי או על הזדמנות.
  • האומץ לעזוב את המוכר והבטוח: אחד החסמים הגדולים ביותר בפני שינוי הוא הפחד מהלא נודע והקושי לוותר על אזור הנוחות. עבור בריל, המעבר ממעמד של אלוף ספורט מוכר ומוערך, לתחומים חדשים שבהם היה צריך ללמוד ולהוכיח את עצמו מחדש, דרש אומץ רב. הוא ויתר על המוכר והבטוח לטובת התמודדות עם אתגרים חדשים. יזמים רבים מכירים את התחושה הזו – ההחלטה לעזוב עבודה בטוחה כדי להקים סטארטאפ, או ההחלטה לעשות "פיבוט" משמעותי במיזם קיים, כרוכות בסיכון ובחשש.
  • ה"למה" ככוח מניע להתגבר על החשש: כפי שנדון במאמרים קודמים, ה"דלק החברתי" וה"למה" העמוק המניעים את בריל, משמשים לו כוח רב עוצמה המסייע לו להתגבר על חששות וקשיים. כאשר המטרה גדולה ומשמעותית, קל יותר לגייס את האומץ הנדרש לשינוי. יזמים שפועלים מתוך תחושת שליחות אמיתית, ימצאו בעצמם את הכוחות להתמודד עם אי הוודאות הכרוכה בשינוי.
  • טיפ ליזמים: היו קשובים לעצמכם ולסביבה. אל תתעלמו מתחושות של מיצוי או מצורך באתגר חדש. כשאתם מזהים הזדמנות או צורך בשינוי, חקרו את ה"למה" שלכם. אם הוא חזק מספיק, הוא ייתן לכם את האומץ לעשות את הצעד הראשון.

פרק 2: מינוף כישורי עבר בסביבה חדשה: הגשרים בין העולמות

אחד המפתחות להצלחה במעברים ובהמצאה עצמית הוא היכולת לזהות ולמנף את הכישורים, הידע והניסיון שנצברו בעבר, ולהתאימם להקשר החדש. יצחק בריל לא "זרק לפח" את כל מה שלמד ופיתח כנהג מרוצים כשהחל בפעילות חברתית או ביזמות טכנולוגית. נהפוך הוא, הוא ידע לזהות את ה"נכסים הניידים" שלו ולתרגמם ליתרונות בסביבות החדשות.

  • זיהוי "נכסים ניידים" וכישורים טרנספרביליים: דיוק, חשיבה אנליטית, קור רוח תחת לחץ, יכולת קבלת החלטות מהירות, חוסן מנטלי, ניהול סיכונים, משמעת עצמית, תכנון אסטרטגי, עבודת צוות (עם הנווט וצוות התמיכה הטכני) ותשומת לב אובססיבית לפרטים ולאמינות – כל אלו הם כישורים שבריל חישל על מסלול המרוצים. במבט ראשון, הם אולי נראים ספציפיים לעולם הספורט המוטורי, אך למעשה מדובר בכישורים טרנספרביליים לחלוטין, בעלי ערך עצום בכל תחום עיסוק, ובמיוחד ביזמות טכנולוגית.
  • הקבלה ליזמות טכנולוגית: יזמים רבים מגיעים מרקעים מגוונים. היכולת לזהות את הכישורים הייחודיים שרכשתם בעבר – גם אם זה היה בתחום אחר לגמרי, כמו אמנות, הוראה, שירות צבאי או ניהול מסעדה – ולמצוא דרכים יצירתיות ליישם אותם בסטארטאפ שלכם, יכולה להוות יתרון תחרותי משמעותי.
  • האתגר: "לתרגם" את הניסיון ולא רק להעתיק: לא מספיק רק "להעתיק-הדבק" את מה שעבד בעבר. ההצלחה טמונה ביכולת "לתרגם" את העקרונות והמיומנויות להקשר החדש, תוך הבנה של ההבדלים וההתאמות הנדרשות. בריל לא ניסה לנהל את מיזם "שניות שמצילות חיים" כאילו היה קבוצת מרוצים, אך הוא בהחלט השתמש בכישורי ההנהגה, התקשורת והשכנוע שרכש כדי להניע מתנדבים ולהשפיע על בני נוער.
  • טיפ ליזמים: ערכו "מלאי" של הכישורים והניסיונות שצברתם לאורך חייכם, גם אלו שנראים לא רלוונטיים במבט ראשון. חשבו באופן יצירתי כיצד ניתן למנף אותם באתגרים הנוכחיים שלכם. לעיתים, דווקא החיבור הבלתי צפוי בין ניסיון ישן להקשר חדש הוא שמוליד פתרונות חדשניים.

פרק 3: למידה מתמדת כדרך חיים: פתיחות, סקרנות והסתגלות מהירה

כניסה לתחום חדש מחייבת כמעט תמיד עקומת למידה תלולה. המעבר של בריל מעולם המרוצים והפעילות החברתית אל עולם היזמות הטכנולוגית-ביטחונית, דרש ממנו בוודאי למידה אינטנסיבית של טכנולוגיות, שווקים, מתודולוגיות פיתוח, ואתגרים עסקיים חדשים. היכולת ללמוד במהירות, לשמור על סקרנות ופתיחות, ולהסתגל למציאות משתנה, היא תנאי הכרחי להצלחה בכל טרנספורמציה.

  • הנכונות להיות "תלמיד נצחי": גם אלוף עולם בתחומו חייב להיות צנוע מספיק כדי להכיר בכך שיש דברים שהוא לא יודע כשהוא נכנס לטריטוריה חדשה. בריל, על אף הישגיו המרשימים, נדרש בוודאי להקשיב למומחים, ללמוד מהצוות שלו, ולהתעדכן כל הזמן בהתפתחויות הטכנולוגיות.
  • סקרנות כדלק לחדשנות: סקרנות אמיתית היא מנוע רב עוצמה ללמידה ולחדשנות. יזם סקרן ישאל שאלות, יחקור לעומק, יאתגר הנחות יסוד, ויחפש כל הזמן דרכים טובות יותר לעשות דברים.
  • הקבלה ליזמות טכנולוגית: עולם הטכנולוגיה נמצא בתנועה מתמדת. טכנולוגיות חדשות צצות חדשות לבקרים, מודלים עסקיים משתנים, וציפיות הלקוחות מתפתחות. יזם שאינו לומד ומתפתח ללא הרף, מסתכן בלהישאר מאחור. היכולת להסתגל במהירות לשינויים, לאמץ טכנולוגיות חדשות, ולהתאים את המוצר והאסטרטגיה למציאות המשתנה, היא קריטית.
  • טיפ ליזמים: טפחו תרבות של למידה מתמדת בעצמכם ובארגון שלכם. עודדו סקרנות, שאילת שאלות, והתנסות ברעיונות חדשים. הקדישו זמן לקריאה, להשתתפות בכנסים, לשיחות עם מומחים, ולמעקב אחר מגמות בתחומכם ומחוצה לו. ראו בכל אתגר הזדמנות ללמוד ולהשתפר.

פרק 4: שמירה על ליבת הזהות והערכים תוך כדי שינוי והתפתחות

אחד האתגרים הגדולים ביותר בתהליכי שינוי והמצאה עצמית הוא לשמור על האותנטיות, על ליבת הזהות ועל הערכים המרכזיים המנחים אותנו. למרות המעברים החדים בין עולמות שונים, ניכר כי איציק בריל שומר על קו ערכי ברור וקונסיסטנטי: הרצון לתרום, הרגישות לחיי אדם, השאיפה למצוינות, והמחויבות לפעול מתוך אכפתיות.

  • ה"אני מאמין" הפנימי כמצפן: כאשר נכנסים לטריטוריות חדשות ועוברים טרנספורמציות, קל להתבלבל או לאבד את הדרך. ערכים ברורים ו"אני מאמין" פנימי מוצק, משמשים כמצפן המסייע לקבל החלטות נכונות, לשמור על יושרה, ולהישאר נאמנים לעצמנו גם בסביבה משתנה.
  • הקבלה ליזמות טכנולוגית: חזון וערכים ברורים הם קריטיים להצלחה ארוכת טווח של כל סטארטאפ. הם מגדירים את תרבות הארגון, מנחים את תהליכי קבלת ההחלטות, ומהווים מקור השראה ומחויבות עבור העובדים והלקוחות. גם כאשר החברה צומחת, משתנה ועוברת "פיבוטים", שמירה על ליבה ערכית איתנה היא חיונית.
  • הערכים של בריל כחוט מקשר: בין אם זה הדחף למנוע את "החלומות שנגדעו" בתאונות דרכים, או השאיפה "לשמור על ביטחון הלוחמים בשטח", הערכים ההומניים והרצון להשפיע לטובה הם החוט המקשר בין כל פעילויותיו של בריל, ומעניקים להן עומק ומשמעות.
  • טיפ ליזמים: הגדירו את הערכים המרכזיים שלכם ושל המיזם שלכם בשלב מוקדם. ודאו שהם באים לידי ביטוי בכל היבט של העשייה שלכם – מהמוצר עצמו, דרך התרבות הארגונית ועד ליחסים עם לקוחות ושותפים. ערכים אלו יהיו העוגן שלכם בתקופות של שינוי ואי-ודאות.

סיכום: החיים כסדרה של מרוצים – כל סיום הוא התחלה חדשה ומלאת פוטנציאל

סיפורו של איציק בריל הוא מסע מרתק של התחדשות מתמדת, המדגים כיצד אומנות ההשתנות וההמצאה העצמית יכולה להוביל להצלחה ולהשפעה משמעותית בתחומים מגוונים. הוא מלמד אותנו לא לחשוש משינויים, אלא לראות בהם הזדמנויות לצמיחה, ללמידה, ולמימוש פוטנציאל חדש. היכולת למנף כישורי עבר, לשמור על סקרנות ולמידה מתמדת, ולהישאר נאמנים לערכי הליבה שלנו, הם כלים חיוניים במסע זה.

עבור יזמי טכנולוגיה, ועבור כל אדם הניצב בפני צומת דרכים או שואף להתפתח, המסר ברור: החיים, כמו מרוץ ראלי ארוך ומאתגר, מורכבים מקטעים שונים, מעליות ומורדות. כל קו סיום של קטע אחד הוא גם קו הזינוק לקטע הבא. אמצו גישה דינמית וגמישה לחיים ולקריירה, והיו מוכנים להמציא את עצמכם מחדש, שוב ושוב, בדרך להגשמה ולהשפעה.

פיננסים פנאי תיירות
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
טיול לטנזניה
"יש לנו הרבה דברים לעשות בכל טיול לטנזניה, ואנחנו נוסעים לשם. אנחנו נלון במלון, ואני בטוח שיהיה לנו...
קרא עוד »
ינו 25, 2023
מבחן הזמן: משחקי צוות שימשיכו לרגש כל גיל!
בעידן בו אנו חיים, משחקי צוות ותחרויות הופכים להיות יותר ויותר פופולריים, וכל זאת מסיבה טובה. הם...
קרא עוד »
מרץ 20, 2025
הופעות סטנד אפ
כולם נהנים מפעם לפעם מצחוק טוב ואיכותי. מומחים מכל רחבי העולם קבעו באופן חד משמעי, כי אנשים שנוטים...
קרא עוד »
פבר 02, 2019